APAKAH ITU PROBIOTIK?

Setiap kapsul Probiotik diformulasikan untuk mengandungi 10 billion Unit Pembentukan Koloni (CFU) untuk menyokong keseimbangan positif flora mirco dalam usus. Dengan pengambilan probiotik dapat membantu menjaga koloni bateria yang baik yang terkesan akibat tekanan, ubat-ubatan, dan gangguan gastrointestinal. Probiotik bertahan dengan asid perut yang kuat yang memungkinkannya sampai ke saluran usus di mana mereka memberikan manfaat besar untuk membantu menjaga kesihatan usus.

Produk

Pembayaran Terjamin

Sokong Semua Gerbang Pembayaran

Penghantaran Cepat

Penghantaran dalam Sekilas

PROBIOTIK

100 BILION CFU SETIAP CAPSULE + PREBIOTIK

Adakah awak tahu?

Tahukah anda 70% imuniti manusia datang dari usus kita?

Nisbah probiotik yang ideal ialah 85 peratus bakteria baik dan 15 peratus bakteria jahat.

Probiotik atau mikroorganisma bukan patogen yang boleh dimakan melalui makanan atau suplemen memainkan peranan penting dalam pengawalan imun, penyerapan nutrien dan rawatan cirit-birit pada kanak-kanak dan orang dewasa.

Probiotik ialah bakteria hidup dan yis yang baik untuk anda, terutamanya untuk sistem penghadaman usus anda.

Kita sering menganggap ini sebagai bakteria yang menyebabkan penyakit.

Kerana ia membantu mengekalkan kesihatan usus, probiotik sering dirujuk sebagai mikrob yang baik.

SIAPA YANG PALING MEMERLUKAN PROBIOTIK?

Bayi & Kanak-kanak

Meningkatkan sistem imun dengan ketara, mengurangkan risiko penyakit biasa seperti selsema dan selesema pada kanak-kanak.

Dewasa

Disebabkan oleh makanan yang diproses & persekitaran tekanan kerja, bakteria baik akan merosot yang menyebabkan “sembelit” & “toksin kolon”. Najis yang berbau & berwarna gelap menunjukkan banyak bakteria jahat dalam kolon anda.

Orang tua

Penuaan menyebabkan bakteria baik merosot sehingga orang tua mudah mendapat perut kembung dan cirit-birit.

Faedah kesihatan probiotik

Kesihatan penghadaman

Probiotik membantu dalam mengurangkan simptom penyakit penghadaman seperti sindrom iritasi usus dan penyakit radang usus. Sindrom usus yang merengsa ialah penyakit kronik yang dicirikan oleh sakit perut atau ketidakselesaan, serta kembung perut, gas, sembelit dan cirit-birit. Penyakit radang usus (IBD) ialah istilah umum yang digunakan untuk menerangkan gangguan yang melibatkan keradangan kronik saluran penghadaman anda. Probiotik akan menggalakkan usus yang sihat dengan mewujudkan keseimbangan antara bakteria berfaedah dan bakteria berbahaya, yang membantu dalam penghadaman dan penyerapan nutrien yang lebih baik serta mengurangkan keradangan dan pengeluaran gas .

 

Imuniti

60-70% daripada sistem imun kita terletak di dalam usus. Lapisan dinding usus bertindak sebagai penghalang terhadap bahan asing dan berbahaya. Probiotik membantu untuk menguatkan fungsi penghalang lapisan usus, mengurangkan kemungkinan bakteria berbahaya dan toksin dalam usus masuk ke dalam saluran darah. Fungsi ini boleh mengurangkan jangkitan dan risiko keracunan makanan, sekali gus menyokong kesihatan sistem imun. Sistem imun yang lebih kuat juga akan membunuh toksin dan radikal bebas yang menyebabkan kanser.

 

Kesihatan Faraj dan Kencing

Probiotik membantu menggalakkan bakteria sihat dan seimbang dalam faraj dan saluran kencing. Lebih daripada 50 jenis mikroorganisma hidup dalam faraj, kebanyakannya dipanggil Lactobacilli. Lactobacilli adalah sejenis bakteria yang juga merupakan probiotik yang memastikan faraj bebas daripada jangkitan dan sihat. Kekurangan lactobacilli dan pertumbuhan berlebihan bakteria lain dalam faraj boleh menyebabkan vaginosis bakteria, jangkitan yis dan trikomoniasis. Faraj dengan flora yang tidak seimbang boleh meningkatkan kemungkinan jangkitan saluran kencing.

 

Detoksifikasi Kolon dan Hati

Diet yang kaya dengan probiotik boleh membantu menyahtoksik kolon dan hati serta mencegah kanser. Ini kerana dengan flora yang sihat dan seimbang, probiotik akan membantu membuang toksin dan melawan radikal bebas.

Apakah kepentingan probiotik dalam usus?

Prebiotic’s greatest contribution to our intestine is being the food for Probiotic.

Mengembalikan bateria yang bermanfaat untuk kesihatan pencernaan yang lebih baik.

 

Restores the balance of microflora.


Bahan-bahan

Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Arabinogalactan, Inulin

Cadangan Pengambilan

Dewasa: Ambil 1-2 kapsul setiap hari sebelum makan

PENYIMPANAN

Simpan di tempat kering di bawah 25°C. Lindungi daripada cahaya dan kelembapan. Jauhi daripada kanak-kanak.